Medveten närvaro

BODY         MIND                 SOUL 

KROPP       PSYKE          MEDVETANDE

För att nå ett gott mående strävar vi på Conscious Change, efter att kropp, psyke och medvetande, tränas kontinueligt och strukturerat.

Idag lägger de flesta av oss fokus på den fysiska träningen och fysisk träning är välgörande för måendet i helhet. Men vi behöver lika mycket, om inte mer, träning för insidan (medvetande, psyke och känslor).

Hjärnan använder vi hela dagarna (och nätterna ibland) och de allra flesta av oss kan känna att den är helt slut efter en skoldag/arbetsdag/vardag...mm. MEN det är många som känner en konstant hjärnstress som aldrig tycks få något slut. Ibland går det så långt att även kroppen börja säga ifrån. Mycket av hjärnstress kommer från att vi ibland kan bli "tankeberoende" adictied". Detta drabbar oftare kvinnor än män. Men stress, sömnlöshet, värk, beroende, separationer, sorg mfl, har också väldig stor betydelse för hur hjärnan och kroppen mår.

Själen/medvetandet har ingen religios koppling här utan det är hur vi beskriver vad man kan kalla tex magkänsla, intuition, tvivel, oro, tro och hopp mfl. Själen och psyket är en barometer på om alla delar i kroppen fungerar eller om det är överhettat eller helt bortkopplat på något område. Är det så, behöver de flesta hjälp att ställa tillrätta balansen.

Ex, om vi känner livsglädje eller hopplöshet, ser vi positivt eller negativt på vår framtid.....alltså, vi lär oss lyssna på magkänslan, intuitionen och får genom medveten närvaro en stabil grund att göra klokare val. En "ostressad" hjärna har möjlighet till eftertanke som i sin tur leder till att vi tar rätt beslut.

Välkommen

Välkommen till consciouschange.n.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

  • Dagens N.nu hemsida
  • Andra N.nu hemsidor
  • Lycka nu! av Titti Holmer
  • Bergströms Institut
  • Åsa Nilsone
  • Sahlgrenska universitetssjukhus
  • http://www.1177.se/Vasterbotten/Tema/Halsa/Stress/Mindfulness/
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)